Openluchtexpositie HOME Art Project in Amstelveen: multiculturele verkenning ‘thuis-gevoel’

Soms krijg je als Amstelveenfonds aanvragen, die meerdere aandachtgebieden bestrijken.
Dat was zeker het geval met het HOME Art Project van de gedreven kunstenaar Stephanie Rhode.
Haar drijfveren bij het ontwikkelen en uitvoeren van dit project waren gericht op belangrijk maatschappelijk onderwerp: hoe THUIS voelen onze inwoners van Amstelveen zich, die een niet Nederlandse achtergrond hebben.
Een belangrijke vraag. Er wonen in onze gemeente immers mensen uit 140 verschillende culturen zij aan zij. Hoe ervaren zij het in Amstelveen wonen. Waar lopen zij tegen aan. Of, zoals Stephanie dat zelf dat aan de door haar gefotografeerde en geïnterviewde deelnemers aan het HOME Art Project vroeg en optekende: Wat is de betekenis van THUIS, met als kenmerken: Thuis gaat over familie, rust, veiligheid en vertrouwen en basisbehoeften die ons als mensen verbindt.
Dit heeft zij zowel als Kunstprogramma, verbindende communicatie en als onderwijsprogramma uitgewerkt en gerealiseerd.
Het Amstelveenfonds heeft in volle overtuiging van de noodzaak van dit programma e.e.a. financieel mede- mogelijk gemaakt.

Hockey voor iedereen

De hockeysport toegankelijk en inclusiever maken, dat is het doel van het project ‘Hockey voor Iedereen’. Een initiatief van vier studenten dat mede mogelijk is

Lees meer »

OldStars tennis

Oudere leden en leden met beperkingen langer fysiek en sociaal actief mee laten doen binnen de vereniging is het doel van OldStars tennis van LTC

Lees meer »