Hockey voor iedereen

De hockeysport toegankelijk en inclusiever maken, dat is het doel van het project ‘Hockey voor Iedereen’. Een initiatief van vier studenten dat mede mogelijk is geworden met ondersteuning van het Amstelveenfonds.

Hockey Voor Iedereen wil de sport toegankelijker en inclusiever maken door kinderen uit minder vermogende gezinnen gratis proeftrainingen aan te bieden en als dan blijkt dat zij hockey heel leuk vinden, willen zij een lidmaatschap aanbieden dat betaald wordt met behulp van fondsen zoals het Amstelveenfonds. Ook willen zij er voor zorgen dat de kinderen die spullen nodig hebben voor hockey, denk aan sticks, hockey schoenen en sportkleding die ook krijgen.  

‘Wij zijn blij dat we dit mooie project kunnen steunen, zegt voorzitter Paul Van der Meer. ‘Samen met de initiatiefneemsters zijn wij ervan overtuigd dat sport iets is waar elk kind recht op heeft,

ongeacht hun achtergrond of leefomstandigheden. Met dit project kunnen kinderen in Amstelveen straks met leeftijdsgenootjes plezier beleven aan hockey en krijgen basisscholen clinics aangeboden. 

Met de subsidie van het Amstelveenfonds is het project gestart en met de medewerking van Amson & Kolhoff notarissen is in 2021 het initiatief omgezet in een stichting: Hockey Voor Iedereen.

Beweegtuin

Een eigen Beweegtuin dichtbij, voor jong en oud! Vanaf nu staan er verschillende beweegtoestellen klaar voor gebruik naast Gezondheidscentrum Marne. Een fantastische plek om buiten

Lees meer »